Sinds de basisschool is onze dochter Nadieh beste vriendin met Manon, de dochter van Klaas en Sophie. Zo leerde ik ze 11 jaar geleden leren kennen. Door jaren heen heb ik de veranderingen bij Sophie en haar gezin meegemaakt. Eerst de verbouwing thuis, zodat ze zo lang mogelijk thuis kon blijven. En daarna de overgang van soms nog thuis komen naar volledig in het verzorgingstehuis gaan wonen.

Als er 1 ding niet veranderd is aan Sophie is het haar positieve instelling en gevoel voor humor. En dat ze van knuffelen houdt. Heel fijn, want op die manier kun je contact blijven maken, ook al wordt praten moeilijker.

Toen ik van het idee hoorde voor Sophie een legacy achter te laten en tegelijkertijd meer bekendheid te geven aan de ziekte Huntington, zodat er onderzoek gedaan kan worden, wilde ik graag mijn steentje bijdragen. Het resultaat hiervan is de website en straks ook de social media.

Voor mij zijn geloof, hoop en liefde ook belangrijk. En deze 3 dingen zie ik bij Klaas en Sophie. Ik hoop dat veel mensen geinspireerd mogen raken van deze website, Sophie leren kennen… en hoop krijgen en houden.

Claudia Kaldenbach

Vriendin, Kijk naar Kansen

Hier kan jouw verhaal staan

hoe je Sophie kent, en wat je over haar wilt vertellen

Hier kan jouw verhaal staan

hoe je Sophie kent, en wat je over haar wilt vertellen

Laatste artikelen

Bekijk hier de video's met Sophie

Klik op onderstaande titels van recente blogartikelen om video’s te bekijken waarin je Sophie ziet en hoort.